https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 29.8.2016

3D-tulostuksesta uutta liiketoimintaa Lappiin

Ilmatieteen laitoksen Lapin ilmatieteellisessä tutkimuskeskuksessa (LIT) on kokeiltu 3D-tulostusta erilaisten mittalaitteiden suojaamiseen. Omien tarpeiden lisäksi 3D-tulostuksen kaavaillaan tuottavan myös uutta yritystoimintaa Lappiin.

Ilmatietlaitos

Lähde: Ilmatieteen laitos (kuva: Riikka Ylitalo).

Lapin ilmatieteellinen tutkimuskeskus (LIT) Sodankylässä ylläpitää laajaa säähavainto- ja tutkimusmittalaitteiden verkostoa. Ankarat sääolot ja talviolosuhteet vaativat havaintolaitteisiin muun muassa koteloita, jotka suojaavat laitteita lumelta.

- Pahimmillaan laitteissa ei ole lainkaan huomioitu niiden käyttöä talviolosuhteissa, jolloin sääsuojaus on ratkaistava itse tavalla tai toisella. Tällaisiin ongelmiin olemme hakeneet ratkaisua 3D-tulostuksesta jo muutaman vuoden ajan, kertoo tutkija Riika Ylitalo.

Uudenlaista liiketoimintaa

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) -rahoituksen saaneessa ”3D – liiketoimintaa Lapin yrityksille” -hankkeessa Ilmatieteen laitos on hankkimassa ammattilaistasoisen 3D-tulostusjärjestelmän, jolla sääsuojia, mutta myös muunlaisia komponentteja, kuten varaosia ja optisten mittalaitteiden kohdistimia, voidaan valmistaa itse.

- Hankkeessa pyritään kuitenkin samalla levittämään tähän mennessä kertynyttä tietämystä 3D-tulostuksesta myös muille Lapin yrityksille, sillä tekniikasta voi olla hyötyä monilla eri aloilla. Hankkeen ideana on tehdä 3D-tulostustoiminnan käynnistäminen, tarjolla oleva laitteisto sekä viime kädessä tulostustuotteet tutuksi paikallisille yrityksille, jotta ne voivat itse löytää kipinän oman 3D-tulostukseen pohjautuvan liiketoiminnan käynnistämiseen, Ylitalo sanoo.

Hankkeen pitkän aikavälin tavoitteena on saada hankkeessa mukana olevat yritykset käynnistämään omaa 3D-liiketoimintaa.

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.