https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 7.3.2016

Opinnäytepalkinto 2015

Vuoden 2015 palkinto jaettiin tasan kahden työn kesken.

Mika Pylvänäinen / Oulun yliopisto: Imutelan toimintahäiriön varhainen havainnointi mittausaineistosta

Ilkka Kiukas / Jyväskylän ammattikorkeakoulu: Optimization of Maintenance Outsourcing

Seuraavassa voittajat kertovat taustastaan ja opinnäytetyöstään.

Mika Pylvänäinen

Valmistuin Hirvaan metsäkonekoulusta metsäkoneasentajaksi vuonna 1988, jonka jälkeen työskentelin metsäkoneasentajana Timberjack Oy:n Joensuun konepajalla. Vuonna 1991 aloitin koneinsinööriopinnot Wärtsilän teknillisessä oppilaitoksessa, josta valmistuin 1995. Valmistuttuani työllistyin Nokia matkapuhelimien Oulun yksikköön mekaniikkasuunnittelijaksi, josta muutaman vuoden jälkeen siirryin laatuasiantuntijaksi tuotekehitysprojekteihin.

kuva1

Kiinnostuin tilastomatemaattisten menetelmien hyödyntämisestä teollisuudessa, joten vuonna 2012 päätin palata opintojen pariin – tällä kertaa Oulun yliopiston konetekniikan laitokselle, jossa suoritin maisterivaiheen opinnot syventyen konediagnostiikkaan ja signaalianalyysiin.

Diplomityöni Imutelan toimintahäiriön varhainen havainnointi mittausaineistosta tein Valmet Technologies Oy:lle. Tavoitteena oli tutkia, voidaanko paperikoneen imutelan imukammion ilmavuodon aiheuttama paineen hajonnan kasvu tunnistaa mittausaineistosta aikaisemmin, kuin tähän mennessä on kyetty tunnistamaan. Painesignaalin hajonnan yleinen käyttäytyminen on vaihtelevaa, minkä vuoksi hajonnan systemaattisen kasvun varhaiseen havaitsemiseen ei ole tyydyttävää ratkaisua.

Painesignaalia mallinnettiin stokastisilla ARMA (Autoregressive Moving Average)- ja GARCH (Generalized Autoregressive Conditionally Heteroskedastic)-aikasarjamalleilla, joita yleisesti käytetään mm. taloustieteissä. Työn tuloksena osoitettiin, että paineen lähes huomaamaton hajonnan kasvu voidaan tunnistaa yhdistetyllä ARMA+GARCH-aikasarjamallilla, jonka tuloksena saadusta paineen keskihajontakuvaajasta tunnistaminen tehdään.

Vuoden 2016 alussa aloitan tohtoriopintoni Oulun yliopistossa. Tutkimuksessani tulen keskittymään koneiden digitalisaatioon.

Ilkka Kiukas

Opinnäytetyö on tehty Helprint Oy:n toimeksiannosta kunnossapidon henkilöresurssien ohjauksen tarpeisiin.

kuva2

Opinnäytetyöni perustuu tarpeeseen reagoida oman henkilöstön määrällisiin, jo toteutuneisiin ja tuleviin muutoksiin. Henkilöresurssien vähenemisen myötä, mikäli työmäärää ei voida vähentää, on pohdittava alihankinnan ja ulkoistamisen tarpeellisuutta. Opinnäytetyössäni tutkin ulkoistamisen vaikutuksia organisaation toimintaan ja henkilöstöön. Näiden tutkimustulosten valossa pyrin selvittämään, mitä komponentteja optimaalinen ulkoistaminen pitää sisällään ja mihin seikkoihin tulisi erityisesti kiinnittää huomiota toimintoja muutettaessa. Optimaalisen ulkoistamisen tarkoituksena, tässä kyseisessä tapauksessa, on löytää paras mahdollinen toimintatapa oman henkilöstön ja ulkoisen toimijan kesken ja hallita henkilöresurssien vajeita ja ylimääriä.

Opinnäytetyöhön liittyvät tutkimukset on toteutettu pääosin Helprint Oy:ssä, lukuun ottamatta vertaisyrityksissä tehtyjä havaintoja.

Työn tulokset ovat hyödynnettävissä Helprint Oy:n toiminnoissa ja soveltuvin osin yleistettävissä muiden organisaatioiden tarpeisiin.

Työn toteutus alkoi keväällä 2013 ja työ valmistui maaliskuussa 2015. Pääosa toteutusajasta kului tutkimustulosten hankintaan sekä teoriaan liittyvän lähdeaineiston hankintaan ja analysointiin.

Opinnäytetyössä pyrin lähestymään tutkimuskysymystä monipuolisesti ja rakentamaan eri tekijöiden summasta teorian kunnossapidon ulkoistamisen optimoinnille. Teorian ja tutkimustulosten analysoinnin pohjalta on työn loppuun laadittu yhteenveto tutkimuskysymyksen ratkaisemiseksi.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.