https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Uusi mittaus- ja kuivausteknologia vähentää laiterikkoja

Suomalaisen startup-yrityksen Talas Electric Oy:n kehittämä ja patentoima teknologia yhdistää eristysvastusmittauksen ja eristeiden kuivauksen yhteen laitteeseen. Teknologian ansioista matalajännitemoottoreiden (alle 1 000 volttia) eristysvastusmittaus ja eristeiden kuivaus saadaan automatisoitua, mikä pidentää moottoreiden käyttöikää ja parantaa käyttövarmuutta.  

talas

Maailmalla on käytössä yli 300 miljoonaa sähkömoottoria. Niiden vikaantumisten aiheuttamat prosessi- ja tuotantohäiriöt ovat yleinen ongelma prosessiteollisuudessa ja yhdyskuntatekniikassa. Moottorivaurioista arvioilta 15−25 prosenttia on kosteuden aiheuttamia.

- Talas Dryer on tarkoitettu moottoreille, jotka joudutaan asentamaan kosteisiin olosuhteisiin esimerkiksi ulkoilmaan, maan alle tai muihin korkean ilmankosteuden tiloihin. Automaattista eristysvastusmittausta voidaan hyödyntää kaikissa tuotanto-olosuhteissa, kun halutaan valvoa moottoreiden eristysvastuskykyä ja parantaa käyttövarmuutta, Talas Electricin toimitusjohtaja Ville Halonen sanoo.

Yrityksen laitteita oli testattu jo vuoden ajan teollisessa ympäristössä Suomessa ja Venäjällä muun muassa sellu- ja paperiteollisuudessa, kunnallistekniikassa ja energiateollisuudessa ennen kuin niiden varsinainen tuotanto aloitettiin tämän vuoden tammikuussa. Laitteiden valmistus on ulkoistettu hämeenkyröläiselle sopimusvalmistajalle Kyrel Oy:lle.

Yhtiö suunnittelee parhaillaan myös muita tuotteita.

- Pystymme kehittämään ja testaamaan ideoitamme kenttäolosuhteissa ja selvittämään markkinatarpeen hyvin aikaisessa tuotekehityksen vaiheessa, jolloin päätös tuotteistamisen jatkamisesta voidaan tehdä mahdollisimman pienillä tuotekehitys- ja markkinointipanostuksilla, Halonen sanoo.

Talas Electricin toinen rahoituskierros päättyi vuodenvaihteessa. Rahoittajia kiinnostivat yrityksen kansainväliset kasvumahdollisuudet ja vahva teknologinen osaaminen, jolla ratkaistaan todellisia ongelmia teollisuudessa. Päättyneen rahoituskierroksen jälkeen neljä perustajaosakasta omistavat yrityksestä yli 70 prosenttia ja pääomasijoittajat omistavat loput. 

Talas Electric on saanut kansainväliseen kasvuun suuntaaville yrityksille tarkoitettua rahoitusta Tekesiltä ja ELY-keskukselta.

www.talaselectric.com

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.