https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kierrätysalumiinilla riittää kysyntää - Kuusakoski investoi uuteen tuotantolinjaan

Kuusakoski etsii kasvua ja kasvattaa kapasiteettiaan. Investointi nostaa Heinolan kierrätystehtaan ei-magneettisten metallien prosessoinnin kokonaiskapasiteettia 50 prosentilla.

Kierrätysalumiinin tuotannon ennustetaan tällä vuosikymmenellä ylittävän primäärialumiinin tuotannon. Kierrätysalumiinin käytön arvioidaan säästävän 95 % energiaa neitseelliseen raaka-aineeseen verrattuna.

Kuusakoski on ainoa kierrätysalumiinin valmistaja Suomessa. Viime vuonna yhtiö toimitti asiakkailleen kierrätysalumiinia määrän, joka vastaa noin 2000 matkustajalentokoneen alumiinia.

Alumiinia

Investoinnit keskittyvät monimetallien erottelukyvyn nostamiseen. Kuva; Kuusakoski Oy

Nyt yhtiö investoi Heinolan kierrätystehtaalle rakennettavaan uuteen tuotantolinjastoon Tavoitteena on kasvattaa ei-magneettisten metallien, joihin alumiinikin kuuluu, kierrätystehokkuutta ja -kapasiteettia. Investointi on arvoltaan 25 miljoonaa euroa.

Investoinnit keskittyvät monimetallien erottelukyvyn nostamiseen. Heinolaan rakennetaan uusi käsittelylaitos alumiini- ja kuparipitoisille materiaaleille. Lisäksi yhtiö kasvattaa metallien esikäsittelykapasiteettiaan ja nostaa erottelukykyä muun muassa pieniin jakeisiin erikoistuneen erottelulaitoksen avulla.

– Kierrätettävät materiaalit muuttuvat kompleksisimmiksi ja epäpuhtaammiksi – eli kierrättäjän näkökulmasta köyhemmiksi ja vaikeammin jalostettaviksi. Samaan aikaan asiakkaamme tarvitsevat yhä puhtaampia kierrätysraaka-aineita mahdollistaakseen kestävämmän tuotannon sekä korkeamman kierrätyssisällön, yhtiön toimitusjohtaja Mikko Kuusilehto sanoo.

– Investointiohjelmamme luo edellytykset Kuusakosken kilpailukyvylle ja kasvulle tulevina vuosina. Kun tämä projekti saadaan maaliin, ei-magneettisten metallien prosessoinnin kokonaiskapasiteettimme nousee 50 prosentilla.

Suunnitelmien mukaan investointikokonaisuus valmistuu vuonna 2025.

– Pohjoismaiset yritykset investoivat vahvasti vihreään siirtymään, ja tänä päivänä kaikki keskustelut asiakkaidemme kanssa liittyvät tavalla tai toisella mahdollisuuksiin rakentaa kestävämpi arvoketju kierrätysraaka-aineiden avulla.

Ei-magneettisia raaka-aineita ovat muun muassa kupari, sinkki, lyijy ja alumiini sekä messinki, pronssi ja ruostumaton teräs. Kierrätykseen metalleja saadaan esimerkiksi ajoneuvoista, sähkö- ja elektroniikkalaitteista sekä kotitalouksien metallijätteestä.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

16.5.2024 | Alan Uutiset

Suomen kolmanneksi suurin tuulipuisto vihittiin käyttöön Pjelaxissa

Fortumin ja Helenin yhteishanke, 56 tuulivoimalan Pjelax-tuulipuisto tuottaa vuosittain noin viisi prosenttia Suomen koko tuulivoimatuotannosta.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.