https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 16.4.2020

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: Varaudutaan yhdessä toimintavarmuuteen

Olemme kokeneet viimeisinä viikkoina varsin epätavallisia tapahtumia. On hyvin poikkeuksellista, että koulut suljetaan useiksi viikoiksi tai Pohjoismaiden välistä liikkumista rajoitetaan – puhumattakaan, että Suomen sisäisiä alueita eristetään. Talouden turbulenssikin on ollut varsin voimakasta.

ASIANTUNTIJAN ÄÄNI: Varaudutaan yhdessä toimintavarmuuteen

Marko Lehtosaari
Asiantuntija, Radan kunnossapito

Väylävirasto

Kun huonoja uutisia alkoi tulvia tiedotusvälineistä, ensimmäinen päivittäistavarakaupan, paperiteollisuuden ja logistiikkaketjun koeponnistus kohdistui vessapaperin toimituksiin. Siitä paine siirtyi elintarviketeollisuuden toimitusketjuun, muun muassa ruisleivän ja jauhelihan toimituksiin, mutta ketju kesti hyvin ihmisten varautumisen ja tilanne palautui varsin nopeasti näiltä osin normaaliksi.

Poikkeuksellisen ajan varalta organisaatioissa laaditaan erilaisia suunnitelmia. Joillakin kriittisillä toimialoilla varautumissuunnitelmat ovat lain edellyttämiä. Tällainen pandemia antaa varautumiselle uudenlaisen näkökulman. Tilanteen normalisoiduttua on hyvä tarkastaa, turvaavatko nykyiset suunnitelmat laitteiden ja järjestelmien luotettavan toiminnan riittävän hyvin.

Kunnossapidon varaosat ovat tyypillisesti varautumisen suunnitelmissa turvaamassa yllättävästä tilanteesta toipumista. Varaosat liittyvät käyttövarmuuden osatekijöistä kunnossapitovarmuuteen, ja ne varmistavat mahdollisimman nopean toipumisen vikatilanteesta, jos osaava resurssi on käytettävissä varaosia vaihtamaan.

Tuotantolaitteiden vikaantuessa pandemian aikana varaosia vaihtavista ammattitaitoisista henkilöistä voi olla puutetta. Tämän vuoksi laitteiden toimintavarmuus on erittäin tärkeää toimintojen jatkuvuuden turvaamisessa. Kun korjausresursseja on vähän ja ulkoista työvoimaa ei ole tai sitä ei välttämättä haluta käyttää, tehokkaat ennakkohuoltosuunnitelmat ovat todella arvokkaat. Myös laitteiden käyttöolosuhteita kannattaa vaalia erityisen huolella. Jokainen laitevika likaantumisesta johtuvan ylikuumenemisen, elektroniikan kostumisen tai voitelun puutteen takia on liikaa.

Kunnonvalvonnalla on luonnollisesti tärkeä tehtävä laitteiden ja järjestelmien toimintavarmuudessa. Kunnonvalvonnalla voidaan parhaimmillaan estää vikaantuminen, kun vian indikaatiot huomataan varhaisessa vaiheessa ja osaaminen on kunnossa. Kunnonvalvonnan erityisosaamisen jakaminen useammille henkilöille on tärkeä osa varautumista, jotta toiminto turvataan kaikissa tilanteissa ja yllättäviltä vikaantumisilta voitaisiin välttyä.

Jos kunnossapidon henkilöresursseista on puutetta ja töiden priorisointiin joudutaan turvautumaan, hyvin laadituista kriittisyysluokitteluista on suuri hyöty. Kriittisyysluokittelun perusteella voidaan ennakkohuollon ja kunnonvalvonnan työt priorisoida luotettavasti toiminnan kannalta tärkeimmille laitteille. Laitteiden kriittisyyden perusteella varaosatkin saadaan varmistettua juuri näille laitteille.

Laitteiden toimintavarmuuden kehittäminen on erinomaista varautumista poikkeusoloihin, ja siinä työssä kunnossapidon huippuosaajat ovat avainasemassa!

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.