Fazerin uuden suklaatehtaan peruskivi muurattiin Lahdessa

Fazer investoi uuteen tehtaaseen noin 400 miljoonaa euroa. Investointi on Fazerin historian suurin.

Fazerin uuden suklaatehtaan peruskivi muurattiin maanantaina 29.9.2025 Lahdessa, Pippon yritysalueella. Tehtaan rakennustyöt alkoivat kesällä, ja sen on määrä valmistua vuonna 2028.  Fazer investoi uuteen tehtaaseen noin 400 miljoonaa euroa. Investointi on Fazerin historian suurin.

”Tämä on merkittävä virstanpylväs niin Fazerille kuin koko suomalaiselle elintarviketeollisuudelle. Lahteen rakentuva uusi suklaatehdas edustaa paitsi teknologista edistystä, myös Fazerin strategista panostusta ruoan tulevaisuuteen,” sanoi puheessaan Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum.

MAINOS
MAINOS PÄÄTTYY

Uuden suklaatehtaan peruskiven muuraustilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan myös valtiovallan tervehdyksen tuonut pääministeri Petteri Orpo, joka puheessaan korosti Suomen elintarvikeviennin potentiaalia ja suomalaisen laadun merkitystä kansainvälisessä kilpailussa.

Tehtaan perustuksiin vietiin aikakapseli, joka sisältää muun muassa tilaisuutta varten tehdyn Fazerin Sininen -konvehtirasian ja Fazerin henkilöstön tervehdyksen tuleville sukupolville.

Yhtiön mukaan uusi tehdas vahvistaa Fazerin asemaa Pohjoismaiden johtavana makeisvalmistajana. Fazerin osuus Suomen elintarvikeviennistä on nyt noin 15 prosenttia.

Uuden tehtaan pitkälle automatisoiduilla tuotantolinjoilla voidaan tuottaa kokonaan uudenlaisia tuotetyyppejä.

Sähköistyksen ja kattavan energiankierrätyksen ansioista tehdas on CO2-päästötön, ja teknologian mahdollistama tehokas raaka-ainekäyttö vähentää myös valmistushävikkiä.

Tehtaalle haetaan myös BREEAM-ympäristöluokitusta (Building Research Establishment Environmental Assessment Method).