https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 28.9.2020

Teknologiasta Suomen teollisuuden kilpailuvaltti

Kesä vierähti nopeasti ohi, mutta koronakriisin aikaansaama epävarmuus ei: On yhä edelleen liian varhaista ennustaa, millainen pitkän aikavälin vaikutus pandemialla on esimerkiksi teollisuutemme kilpailukykyyn.

Nina Garlo-Melkas

Promaint-lehden päätoimittaja

Suomalaisen teollisuuden kilpailukyvyn asema nousi jälleen otsikoihin, kun metsäjätti UPM kertoi sulkevansa Jämsän Kaipolan sanomalehtipaperitehtaan sen kannattamattomuuden takia. Mielenkiintoiseksi asian teki, että UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen joutui asian tultua julki ns. myrskyn silmään ja turvautumaan vakuuttelemaan myös hallitusta siitä, että Kaipolan tehdas todella on kannattamaton – eikä ”salaa” kuitenkin kannattava.

Kaipolan tehdas ei ole ainoa sarjassaan. UPM sulki heinäkuussa Chapellen sanomalehtipaperitehtaan Ranskassa ja yhtiö kertoi myyvänsä Shottonin paperitehtaan Walesissa. Pesonen korosti Ylen ykkösaamun haastattelussa, että ainut peruste tehtaiden sulkemiselle on kustannuskilpailukyky.  Pesonen kertoi toivovansa rakenteellisia uudistuksia, kuten sote-ratkaisua ja työmarkkinoiden uudistamista. Myös verotukseen tarvitaan korjausta, olipa kyse tuloveroista, haittaveroista tai kulutusveroista.

– Puhutaan vaikka polttoaineen verotuksesta. Se on suoraan kustannustekijä, hän korosti haastattelussa.

Teollisuuden kilpailukyky nousee esiin myös monissa Promaint-lehden artikkeleissa. IoT-ratkaisujen teknologia- ja palvelutoimittaja Yepzon Oy:n operatiivinen johtaja ja varatoimitusjohtaja Heidi Rantala arvioi, että kymmenen vuoden kuluessa niin sanotut multisensorointiteknologiat tulevat mitä todennäköisimmin olemaan Suomessakin teollisuuden kannattavuuden elinehto.

Rantalan mukaan multisensorointi tarjoaa jo nyt valtavasti kilpailuvaltteja ja erottautumismahdollisuuksia rohkeille teollisille toimijoille. Esimerkiksi sellu-, paperi- ja energiateollisuuden teknologia- ja palvelutoimittaja Valmet lähti muutama vuosi sitten yhdessä Yepzonin kanssa kehittämään paikannusteknologian avulla uudenlaista palvelua asiakkaidensa logistiikan hallintaan.

Rantala näkee teollisuuden yhtenä haasteena sen, että harva alan toimija haluaa olla ensimmäisenä ottamassa käyttöönsä uusia teknologioita. Startup-henkisyyttä ja rohkeutta kaivattaisiin hänen mielestänsä teollisuuteen jopa lisää.

 – Ne toimijat, jotka ovat ensimmäisenä liikkeellä, tulevat myös olemaan kustannus- ja hintakilpailuvoittajia, hän korostaa.

Kulunut vuosi on mullistanut myös monien tapahtumajärjestäjien suunnitelmia. Syys-lokakuun vaihteeseen suunniteltu Pohjoinen Teollisuus -messutapahtuma, johon myös Promaint-lehti osallistuu, siirtyi järjestettäväksi ensi vuonna. Tapahtuman uusi ajankohta Ouluhallissa on 2.-3.6.2021.

Seuraava Promaint-lehti ilmestyy marraskuussa. Muistakaahan tätä ennen seurata alan uutisia myös Promaint-lehden -verkkosivuston kautta: www.promaintlehti.fi

Uusimmat artikkelit

8.5.2024 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: tilauskanta ohenee edelleen – odotukset kääntyneet silti paremmaksi

Teknologiateollisuuden tuore markkinakatsaus kertoo, että alan yritysten saamien tarjouspyyntöjen määrä väheni alkuvuonna edelleen, mutta aiempaa vähemmän. Samalla yritysten odotukset ovat kääntyneet positiivisempaan suuntaan. yritykset viestivä edelleen osaajapulasta.

Puolustusvoimat ostaa Instalta F-35-hävittäjien huolto- ja ylläpitopalveluita

Insta ja Puolustusvoimien Logistiikkalaitos ovat sopineet Suomen F-35-hävittäjähankkeeseen liittyvästä kolmivuotisesta hankintakokonaisuudesta. Hankinnalla halutaan varmistetaan, että Suomessa on tarvittava osaaminen ja F-35-järjestelmän huoltokyky sekä huoltovarmuus vuosikymmeniksi eteenpäin.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.